Hopp til innhold

Presseklipp

Du er her: Forsiden » Presseklipp  Utskrift

Her finner du de siste 15 presseklipp som omtaler Kunnskapssenteret. Tjenesten er levert av medieovervåkingstjenesten Retriever. Det er mulig å abonnere på presseklippene via RSS.


OUS må ha nye bygg

52 prosent av hele arealet til OUS er i utilfredsstillende eller svært dårlig teknisk stand. OUS behøver nye bygg som er egnet for moderne sykehusdrift. Vi har ikke råd til å la være - og ingen tid å miste. Tone Ikdahl, dr.med.

Dagens Medisin 20. oktober 2014
Svensk overlege om stamcelletransplantasjon: - Kan virke på en av tre MS-syke

Den svenske overlegen Joachim Burman forstår ikke hvorfor behandlingen han mener kan virke på en av tre MS-syke ikke er tatt permanent i bruk i Norge for lengst. - Jeg vet ikke hvorfor de ikke er i gang.

VG Nett 18. oktober 2014
De har punget ut hundretusener for MS-behandling i utlandet

Mens norske leger har kranglet, har minst 20 desperate norske MS-pasienter bladd opp hundretusner av kroner og reist til utlandet for å få livet tilbake.

VG Nett 18. oktober 2014
Kappløpet mot tiden

I rekordfart lages Ebola-vaksiner som nå skal testes ut på mennesker. 11. 500 doser er trolig klare i januar. På et hjemmekontor i Maridalen i Oslo sitter to pensjonerte forskere med briljante akademiske cv-er.

Aftenposten - Login 17. oktober 2014
Ebola-krisen kunne vært unngått

4500 ebola-dødsfall i Vest-Afrika har fyrt opp debatten om helsebistand. Har Norge og andre bistandsland bommet med støtten til store helsefond?

Bistandsaktuelt 17. oktober 2014
- Hjelpen etter fedmeoperasjon er for dårlig

Det er ikke det at det utføres for mange operasjoner som er problemet, mener Jørgen Foss.

Side 2 16. oktober 2014
- Pasienter ofte mer realistiske enn legene

- Det er så lett å legge et menneske i respirator fremfor å ta omkostningene med å si at dette ikke er god behandling, sier tidligere anestesilege Siv Cathrine Høymork.

Dagens Medisin 16. oktober 2014
Skal kirurgi slanke de overvektige?

Dette retoriske spørsmålet i tittelen fra Magne Nylenna og Camilla Stoltenberg i DN 11. oktober faller på sin egen urimelighet; nærmere to millioner nordmenn er overvektige (BMI 25-30 kg/m).

Dn.no 14. oktober 2014
Synkende forekomst av hjerneslag

I USA er forekomsten av hjerneslag hos mennesker over 65 år gått ned de siste tiårene.

Tidsskrift for Den norske legeforening 13. oktober 2014
- Kan ha ebola-vaksine klar til jul

Den norske vaksine-eksperten Birger Sørensen seier han kan ha ein vaksine mot ebola klar i løpet av få månader - om norske styresmakter gir grønt lys. +1 Birger Sørensen har jobba med vaksine sidan 1990-talet.

NRK 12. oktober 2014
- Alle kvinner bør ta denne vaksinen

Beskytter mot kjønnsvorter og forstadier til livmorhalskreft.

Klikk.no 12. oktober 2014
- Operasjonene har også en skyggeside

Vi undres på om et legemiddel med en slik risikoprofil i det hele tatt ville blitt godkjent for bruk på pasienter, skriver Magne Nylenna og Camilla Stoltenberg.

Dn.no 11. oktober 2014
Hva inneholder rotavirus-vaksinen?

VG-leserne stilte i går sine spørsmål til FHI om den nye rotavirus-vaksinen som skal gis til norske barn. Flere lurte på om vaksinen er økonomisk motivert.

VG Nett 11. oktober 2014
Ni av 16 fikk kreft tross normal prøve

Foto: Tom Melby Bekymret. Medisinsk direktør Barthold Vonen ved Nordlandssykehuset er bekymret for at den nasjonale screeningmetoden kun fanger opp rundt halvparten av alle kvinner med livmorhalskreft.

Avisa Nordland 10. oktober 2014
Vaksinelandet

Enda en vaksine er blitt en del av vaksinasjonsprogrammet. Til sammen anbefaler myndighetene å gi elleve vaksiner til norske barn. SYK: Sønnen til Vigdis Gammelsæther, Stein (11 md.) ble alvorlig rammet av rotavirus denne uken.

VG Pluss 09. oktober 2014