Hopp til innhold

Presseklipp

Du er her: Forsiden » Presseklipp  Utskrift

Her finner du de siste 15 presseklipp som omtaler Kunnskapssenteret. Tjenesten er levert av medieovervåkingstjenesten Retriever. Det er mulig å abonnere på presseklippene via RSS.


Markant økning i antall meldte uønskede hendelser

I 2013 ble det ble meldt om 2068 uønskede hendelser med pasientskader eller nestenuhell. I år ligger på prognosen på cirka 2500. Det er 1000 flere innmeldinger enn for to år siden.

Adresseavisen 22. august 2014
Hvordan løser vi resistensproblemet?

Dersom bakteriene rundt oss kommer til å domineres av antibiotikaresistens, kan vi raskt få en hverdag med livstruende infeksjoner. Resistens er et presserende globalt problem, og det må løses.

NRK 18. august 2014
Meld deg på Pasientsikkerhetskonferansen 2014

Sted: Radisson BLU Scandinavia Hotell, Oslo Dato: 8. september kl 9.00 til 16.30 og 9.

Norges Farmaceutiske Forening 13. august 2014
Ny leder av utvalget som skal se på oppfølging alvorlige hendelser

ï Fylkeslege Helga Arianson blir ny leder av utvalget som vurderer oppfølging av alvorlige hendelser og mistanke om lovbrudd i helse- og omsorgstjenesten.

Helse- og omsorgsdepartementet 11. august 2014
Ny studie: En enkel pille kan forebygge kreft

Antall tilfeller av tykktarmskreft kan reduseres med 35 prosent hvis friske voksne tar en acetylsalisylsyre-pille daglig i ti år. - Vi har vært på let etter medikamenter som kan hindre kreftutvikling i befolkningen.

Aftenposten - Login 06. august 2014
Leger ønsker å si ifra

En god meldekultur er den viktigste forutsetningen for at pasientsikkerheten utvikles og blir bedre, skriver Johan Torgersen i onsdagens Aftenposten.

Den norske legeforening 06. august 2014
Leger ønsker å si ifra

En god meldekultur krever tilrettelegging. Klinikkdirektør Olav Røise ved Oslo universitetssykehus skriver i Aftenposten 15. juli i år om utfordringer knyttet til meldekulturen i helsetjenesten.

Aftenposten - Login 05. august 2014
#Helseheltene: - Vi fikk alltid høre noe positivt

Sandra Marlen og Kate Lillian (8) veide bare 715 og 1065 gram da de ble født. I vår nye serie #helseheltene forteller vi historiene til noen av de som er takknemlige for helsehjelpen de har fått.

VG Nett 03. august 2014
Nyttig å bryte negative tankemønstre

Bedre tankemønstre gir trolig mindre depresjon, angst og stress hos pårørende til hjemmeboende personer med demens, viser oversikt fra Kunnskapssenteret.

Dagens Medisin 23. juli 2014
Rammeavtale for kjøp av norske og internasjonale tidsskrift og abonnementstjenester

Kunngjøring om kontraktstildeling Klassisk sektor Kunngjøring iht FOR nr 402 del I og III Tjenesteytelse Del I: Oppdragsgiver I.1) Kontaktinformasjon Helsedirektoratet 983544622 Postboks 7000 0130 Oslo NO

Doffin 18. juli 2014
Femdobling i rapportering om sykehusfeil

I løpet av de to siste årene har det vært en femdobling i rapportering av uønskede hendelser ved norske sykehus.

P4 17. juli 2014
Gleder seg over at flere melder om feil

I løpet av de to siste årene har det vært en femdobling i rapportering av uønskede hendelser ved norske sykehus. - Det er en veldig gledelig utvikling og noe vi ønsket når vi gjorde om mellomordningen.

NRK Nordland 17. juli 2014
Skal undersøke effekten av trening i varmt vann

Fører trening i varmtvannsbasseng til lavere og mer kortvarig sykefravær for pasienter med muskel- og skjelettlidelser? Norsk Revmatikerforbund har bestilt en ny systematisk oversikt.

Fysioterapeuten 16. juli 2014
Over 2.000 pasienter dør årlig - Nå skal det bli mindre farlig å ligge på sykehus

Folk dør som følge av sykehusbehandling hver eneste dag her i landet. Ved Nordlandssykehuset vil de gjøre det vesentlig mindre farlig å ligge på sykehus.

NRK Nordland 16. juli 2014
Helsemisjonæren med godt humør

Kommuneoverlege Bjørnar Nyen har bygget hus i en alder av 65 år, padler kajakk og synger i kor. I tillegg brenner han for folkehelsa og mener det er viktig å spre optimisme og glede i hver-dagen.

Porsgrunns Dagblad 14. juli 2014