Hopp til innhold

Presseklipp

Du er her: Forsiden » Presseklipp  Utskrift

Her finner du de siste 15 presseklipp som omtaler Kunnskapssenteret. Tjenesten er levert av medieovervåkingstjenesten Retriever. Det er mulig å abonnere på presseklippene via RSS.


Nyttig å bryte negative tankemønstre

Bedre tankemønstre gir trolig mindre depresjon, angst og stress hos pårørende til hjemmeboende personer med demens, viser oversikt fra Kunnskapssenteret.

Dagens Medisin 23. juli 2014
Rammeavtale for kjøp av norske og internasjonale tidsskrift og abonnementstjenester

Kunngjøring om kontraktstildeling Klassisk sektor Kunngjøring iht FOR nr 402 del I og III Tjenesteytelse Del I: Oppdragsgiver I.1) Kontaktinformasjon Helsedirektoratet 983544622 Postboks 7000 0130 Oslo NO

Doffin 18. juli 2014
Femdobling i rapportering om sykehusfeil

I løpet av de to siste årene har det vært en femdobling i rapportering av uønskede hendelser ved norske sykehus.

P4 17. juli 2014
Gleder seg over at flere melder om feil

I løpet av de to siste årene har det vært en femdobling i rapportering av uønskede hendelser ved norske sykehus. - Det er en veldig gledelig utvikling og noe vi ønsket når vi gjorde om mellomordningen.

NRK Nordland 17. juli 2014
Skal undersøke effekten av trening i varmt vann

Fører trening i varmtvannsbasseng til lavere og mer kortvarig sykefravær for pasienter med muskel- og skjelettlidelser? Norsk Revmatikerforbund har bestilt en ny systematisk oversikt.

Fysioterapeuten 16. juli 2014
Over 2.000 pasienter dør årlig - Nå skal det bli mindre farlig å ligge på sykehus

Folk dør som følge av sykehusbehandling hver eneste dag her i landet. Ved Nordlandssykehuset vil de gjøre det vesentlig mindre farlig å ligge på sykehus.

NRK Nordland 16. juli 2014
Helsemisjonæren med godt humør

Kommuneoverlege Bjørnar Nyen har bygget hus i en alder av 65 år, padler kajakk og synger i kor. I tillegg brenner han for folkehelsa og mener det er viktig å spre optimisme og glede i hver-dagen.

Porsgrunns Dagblad 14. juli 2014
Pasient fikk overdose morfin på sykehuset

Det skal ha vært en misforståelse som førte til at en pasient fikk overdose av morfin på Nordlandssykehuset. Foto: Mads René Trellevik Språkproblemer kan være årsaken. Det framgår i en avviksmelding hos Nordlandssykehuset.

Avisa Nordland 11. juli 2014
Exit Syse-utvalget for Aslak Syse

Statsråd Bent Høie oppretter en undersøkelseskommisjon om uønskede hendelser mens vårt utvalg utreder samme spørsmål. Da blir det meningsløst å fortsette, skriver utvalgsleder Aslak Syse.

Aftenposten - Login 10. juli 2014
Anskaffelse av telefoniløsning - Abonnement, fasttelefoni, mobiltelefoni, datatrafikk og utstyr

Kunngjøring om konkurranse Klassisk sektor Kunngjøring iht FOR nr 402 del I og III Tjenesteytelse Del I: Oppdragsgiver I.1) Kontaktinformasjon Helsedirektoratet 983544622 Postboks 7000 St.

Doffin 09. juli 2014
Færre pasientskader på sykehus

Færre skades norske sykehus. De siste tre åene har tallene på pasientskader ved norske sykehus gått ned fra 16 til 13 prosent, viser en ny rapport for Kunnskapssenteret.

P4 07. juli 2014
Færre pasientskadar på sjukehus

Dei siste tre åra har talet på pasientskadar ved norske sjukehus gått ned frå 16 til 13 prosent, viser ny rapport. - Det er gledeleg at pasientskadane er redusert dei tre åra Pasienttryggleikskampanjen har gått føre seg.

Nationen 07. juli 2014
-Robust sammenheng mellom mobbing og helseplager

Det er en klar sammenheng mellom mobbing og senere psykiske og somatiske helseplager. Analyser av publikasjonsskjevheter indikerer at sammenhengene er robuste, ifølge en studie publisert i legetidsskriftet.

Fysioterapeuten 04. juli 2014
Farlegast på sjukehusa mellom 21 og 23

Risikoen for å bli skadd på norske sjukehus er størst mellom klokka 21 og 23 på kvelden, skriv Dagbladet.

Hordaland 04. juli 2014
Farligst på sykehusene på kvelden

Risikoen for å bli skadd på norske sykehus er størst mellom klokken 21 og 23 på kvelden, skriver Dagbladet.I fjor ble det rapportert inn 9.540 uønskede pasienthendelser ved norske sykehus og psykiatriske institusjoner,

NRK Østlandssendingen 04. juli 2014